Hoppa till innehåll

2010

Piacon grundades 2010 av Pia Öhrling, en av Sveriges främsta miljö- och hållbarhetskonsulter inom bygg- och fastighetssektorn.

> 200

Piacon har certifierat över 200 byggnader och fastigheter i Sverige och på Island. Vi arbetar med både svenska och globala miljöcertifieringar.

8

Piacon arbetar aktivt med 8 olika miljöcertifieringar samt utför livscykelanalyser, klimatberäkningar och klimatstrategier.

Välkommen till Piacon!

Piacon är ett miljökonsultföretag med mångårig erfarenhet och kunskap om miljö, arbetsmiljö och hållbarhetsfrågor inom bygg- och fastighetssektorn. Vi arbetar aktivt för en hållbar byggindustri där miljönyttan alltid är i fokus, oavsett uppdragets karaktär.

Piacon erbjuder allt från miljöcertifieringar inom LEED, BREEAM, Miljöbyggnad, NollCO2 och WELL till miljösamordning, klimatberäkningar, livscykelanalyser (LCA). Vi utför även miljöstyrning av byggprojekt, miljöinventering av byggnader, cirkulärt byggande, återbruk, återbruksinventering och hjälper till med hållbarhetsredovisningar.

Piacon genomför utbildningar, workshops och seminarier om hållbarhet och arbetsmiljö inom bygg- och fastighetssektorn.

I FOKUS

AKTUELLT

Bygger vi med för hög hållfasthet?

Enligt Boverket står bygg- och fastighetssektorn för 21% av Sveriges totala koldioxidutsläpp, varav byggmaterial som betong och stål utgör en stor andel.

Genom att se över bygg- och konstruktionsreglerna skulle man kunna minska utsläppen”, säger Pia Öhrling, miljökonsult och vd på Piacon.

OM OSS

Piacon är ett värderingsdrivet företag som prioriterar och inkluderar miljönyttan i varje uppdrag– oavsett om det rör sig om miljösamordning, strategisk rådgivning, kurser och föreläsningar.   

Alla medarbetare på Piacon drivs av ett genuint intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor, vilket avspeglas i både vårt arbete och leverans.

Följ Piacons senaste inlägg på LinkedIn!


Fastigheten CELSIUS utsedd till
”Årets LEED byggnad/projekt 2022”

Piacon är medlem i Sweden Green Building Council.

Piacon är certifierad NollCO2-samordnare.


PIACONS BYGG- OCH FASTIGHETSPROJEKT

Piacon har miljöcertifierat över 200 bygg- och fastighetsprojekt inom LEED, BREEAM, Miljöbyggnad och WELL.


 • Kista NOD, Atrium Ljungberg

  Kista NOD, Atrium Ljungberg

 • Sergelhuset, Vasakronan

  Sergelhuset, Vasakronan

 • Reginn, Island

  Reginn, Island

SENASTE NYHETER

Follow us on LinkedIn for the latest news about Piacon and some thoughtful insides about sustainability and environment.


 • Katarinahuset har uppnått Design “Excellent”

  Katarinahuset har uppnått Design “Excellent”

 • Härligt julbord på Långbro Värdshus

  Härligt julbord på Långbro Värdshus

 • Kista NOD– “Årets BREEAM In-Use byggnad” 

  Kista NOD– “Årets BREEAM In-Use byggnad” 

Skip to content