Hoppa till innehåll
Photo by Noah Buscher on Unsplash

MILJÖSTYRNING

Miljöstyrning standardiserar byggnader och fastigheters miljöarbete. Piacons erfarna miljökonsulter erbjuder miljöstyrning som effektiviserar miljöarbetet.

Om Miljöstyrning:

Miljöstyrning eller miljösamordning av bygg- och fastighetsprojekt har funnits på marknaden långt innan miljöcertifieringar var på modet. Idag arbetar flera fastighetsägare med miljöstyrning baserat på företagsövergripande miljöprogram eller genom specifikt framtagna miljöprogram för det aktuella projektet. 

Miljöstyrning är ett bra verktyg för att tillgodose det man tycker är viktigt i ett projekt och som inte alltid finns med i certifieringens kriterier. Miljöcertifiering kan ingå som en del i Miljöstyrning.

Piacon erbjuder miljöstyrning både inom och utanför certifieringar för nya byggnader och ombyggnationer. 

Om en fastighetsägaren har ett Miljöprogram kan Piacon arbeta som Miljösamordnare i projektet. Det innebär att vi övervakar kraven på projektering och byggnation, hjälper projektörer och entreprenörer med deras miljöarbete för att på så vis säkerställa att alla miljökrav uppfylls.

Om fastighetsägaren och/eller projektutvecklaren inte har något miljöprogram kan Piacon i samråd med kunden ta fram ett Miljöprogram med relevanta mål och krav.

Piacons miljökonsulter är mycket erfarna med djup kunskap om byggprojekts miljöpåverkan och kan därför hjälpa er att minska klimatpåverkan, öka cirkularitet och biodiversitet.

Nyfiken på hur Piacon kan hjälpa er med miljöstyrning? Kontakta oss!

 

Skip to content