Hoppa till innehåll

Miljö-och hållbarhetsfrågor

Miljö- och hållbarhetsfrågor måste stå högst upp på agendan

“Sustainability has gone from nice-to-have to a must-to-do” 

Steve Howard, f.d. ledare för hållbarhetsarbetet på IKEA.

För tio år sedan sågs hållbarhetsfrågor som ett frivilligt initiativ jämte den primära verksamheten– idag är hållbarhet ett måste och en del av affärsutvecklingen.

De företag som inte förstår vikten av att ställa om kommer heller inte överleva över tid, då lönsamhet utan hållbarhet inte längre är ett gångbart alternativ. Hållbar utveckling handlar om hur vi människor skapar, utvecklar och förhåller oss socialt, ekonomiskt och miljömässigt till vår planet–  idag, imorgon och för lång tid framöver.

Idag står byggsektorn för cirka 40 procent av all koldioxidutsläpp i världen och koldioxidhalten i atmosfären stiger för varje dag. Genom att bygga fastigheter, kontor och lokaler skapas det ett stort klimatavtryck både före, under och efter att byggnaden har sett dagens ljus. 

Människan står inför en ohållbar situation och vi kan inte längre rättfärdiga eller förbruka mer än vad vi kan ge tillbaka. För att häva utvecklingen och nå klimatmålen för en klimatneutral byggindustri 2045 respektive 2050 så måste alla aktörer ta ett gemensamt grepp och ansvar. 

Piacon är ett mindre miljökonsultföretag, men har desto större muskler i form av miljökunskap och tekniska färdigheter. Vi vill göra skillnad på riktigt och tummar aldrig på miljönyttan i våra projekt.

Vill du veta hur Piacon kan hjälpa er att bygga hållbart? Kontakta oss!

Skip to content