Hoppa till innehåll

Piacon träffade isländska Törnrosa

  Piacons resa till Island innebar inte bara arbete med omcertifieringar av byggnader och föreläsningar om hållbarhetsfrågor.

  “Vi försöker varva arbetet med fritidsaktiviteter och den här gången blev det en ridtur över ett dramatiskt lavalandskap hos Ishestar Riding Center. Jag fick rida på islandshästen Törnrosa, eller Þyrnirós som det heter på isländska”,

  säger Pia Öhrling, vd och grundare på Piacon.

  Förra gången Piacon var i Reykjavik så råkade Pia av misstag beställa en privat lagun med avskild restaurang, spa och omklädningsrum. Den här gången blev det en mer modest tillställning med ett besök till det kommunala badhuset Sundhöll, ett av Reykjaviks äldsta badhus.

  “Jag fick veta att det är två ställen på Island som man pratar med främlingar på– badhuset och baren. Man fick stränga instruktioner att duscha utan baddräkt och därefter torka sig noggrant innan man gick in i omklädningsrummet. Det fanns en dusch med draperi och enligt islänningarna var den till för amerikaner och engelsmän som inte vågar visa sig nakna, skrattar Pia och fortsätter,

  Det här var lite extra kul kopplat till våra granskningskommentarer från BREEAM In-Use, som menade på att alla duschar i omklädningsrum måste ha duschförhängen. Det är uppenbart att man måste ta hänsyn till lokala avvikelser, även om det inte står i manualen”, säger Pia leende. 

  Datum: 2023-05-26

  Skip to content