Hoppa till innehåll

Piacon gratulerar Projekt Nova som uppnått Design Certifierat Excellent

  NCC:s byggnad Nova, ett pågående fastighetsprojekt med fokus på kontor för en välmående generation i Järva Krog, strax norr om Stockholm, har uppnått Design certifiering Excellent.
  Pia Öhrling, grundare och vd på Piacon, har varit BREEAM Assessor för projektet och gläds med NCC:s framgång.

  Byggnaden Nova är ett spännande projekt som ligger helt rätt i tiden. NCC har tagit fasta på hyresgästernas behov och utformat lokalerna efter dem samtidigt som man bygger och certifierar för att uppnå en hög grad av hållbarhet.

  Pia

  Projekt Nova ska hållbarhetscertifieras enligt BREEAM nivå Excellent och genom att uppnå Design certifiering Excellent är de ett steg närmare målet. Pia kommer fortsatt vara Assessor och slutföra Post Construction Certifiering av fastigheten under 2023, då den beräknas vara färdigbyggd. 

  • “Det är ett nöje att få jobba med NCC därför att de håller god ordning på projekten och byggarbetsplatserna, samtidigt som de arbetar aktivt för att minska klimatavtrycket genom bla reducering av avfall och spill.

  I projektet arbetade jag med miljösamordnarna Anna–Clara Ackerbo och Louise Wall som var BREEAM AP. Min roll som Assessor innebär att jag granskar och ser till att kraven uppfylls– men det är samtidigt ett samarbete sinsemellan, då jag även stödjer dem med tolkningar av manualens krav samt initialt säkerställer att projektet gjort rätt tolkning i sin poängberäkning.

  Vi bestämde oss från början att göra en bra ansökan med så få gransknings- kommentarer som möjligt– och vi lyckades! Nova var också ett av projekten som bidrog till att jag tilldelades titeln “Årets BREEAM Assessor 2022”, avslutar Pia. 

  Skip to content