Hoppa till innehåll

Pia Öhrling har utsetts till LEED Fellow 2022

  Pia Öhrling, vd och grundare på Piacon har blivit utsedd till 2022 LEED Fellow av Green Business Certification Inc. (GBCI). Pia är en av tjugo professionella representanter som tilldelas titeln.

  “Jag är jätteglad för utmärkelsen och hoppas att jag kan bidra med min kunskap och erfarenhet hur vi globalt kan skapa en mer hållbar bygg- och fastighetsbransch”

  Pia Örling

  I dagsläget finns det bara 358 LEED Fellow representanter (inklusive LEED Fellow emeritus) runt om i världen och den gemensamma nämnaren är extraordinära kunskaper, praktiska erfarenheter och tekniska färdigheter inom Hållbart byggande och LEED. Att vara en LEED Fellow innebär att man representerar toppskiktet inom design, teknik och utveckling av gröna byggnader. 

  “LEED Fellows är erkända för sitt exceptionella arbete och de säkerställer att våra byggnader och utrymmen är hälsosamma, motståndskraftiga och hållbara. Deras engagemang i LEED gör att vi fortsätter utvecklas, vilket bidrar till en bättre levnadsstandard för oss alla”, säger Peter Templeton, interim president och CEO i GBCI och U.S. Green Building Council (USGBC). 

  Pia är den enda LEED Fellow representanten i Sverige, då Sue Clark– arkitekt och  hållbarhetskonsult med titeln LEED Fellow sedan ett par år tillbaka, har flyttat till Kanada för att starta upp en filial åt Piacon i Ottawa. “Det betyder mycket för Piacon att vi kan erbjuda en samlad spetskompetens och LEED Fellow ger oss ytterligare kvalitetsstämpel på det”, säger Pia.

  LEED är ett globalt certifieringssystem som används för att identifiera, genomföra och mäta miljövänlig design, konstruktion, drift och underhåll av byggnader. LEED utvecklades av U.S. Green Building Council och lanserades 1998. LEED Fellow etablerades 2011 för att utmärka LEED APs som bidragit och påverkat LEEDs utveckling genom att lära ut kunskaper och färdigheter samt agera som mentorer. 

  Den 1 november uppmärksammas 2022 LEED Fellows under det årliga Greenbuild International Conference & Expo i San Francisco, USA.

  Datum: 2022-09-16

  Skip to content