Hoppa till innehåll

Malin Eklund BREEAM In-Use Assessor

  Malin Eklund, miljökonsult på Piacon, är nu certifierad BREEAM In-Use Assessor.

  Grattis Malin!

  Fem snabba frågor till dig.
  Vad innebär det att vara BREEAM In-Use Assessor? 

  • Det innebär att jag kan hjälpa fastighetsägare att certifiera sina befintliga byggnader i Breeam In-Use. Jag kan även utvärdera vilket betyg en byggnad kvalificerar sig för i nuläget och ge råd om åtgärdsförslag för att nå upp till ett högre betyg.

  Hur kan certifieringen skapa miljönytta?

  • Breeam In-Use omfattar nästan uteslutande parametrar som fastighetsägaren själv kan påverka och det finns därför stora möjligheter att göra val som ökar resurs- och energieffektiviteten, minskar koldioxidavtrycket, främjar hyresgästernas välmående och samtidigt ger en ekonomisk besparing– även om byggnaden har funnits i många år.  

  Vilka styrkor har BREEAM?

  • Att det är ett internationellt system som gör den individuella byggnaden jämförbar med byggnader globalt. BREEAM behandlar områden som fastighetsägaren själv kan rå över och det tycker jag är en styrka som skapar engagemang och framåtrörelse. 

  Hur känns det att vara certifierad BREEAM IN-Use Assessor?

  • Det känns jättespännande att kunna vara med och bidra och vägleda till att byggnadsbeståndet blir mer hållbart! Det är tillfredsställande att se hur små ändringar i byggnadens utformning kan skapa stor nytta.

  Vilka är dina styrkor som Miljökonsult & Assessor?

  • Jag är vetgirig och lösningsfokuserad som vänder på varje sten för att hitta svar på frågor och problem. Utöver det är jag genuint intresserad av materialval, cirkulärt byggande samt energi- och resurseffektivitet. 
  Skip to content