Hoppa till innehåll

”Fem frågor om LEED”

  Varför lära sig mer om miljöcertifieringen LEED?

  Den 25 maj arrangerar Sweden Green Building Council en introduktionskurs i LEED, en spännande halvdag som livesänds digitalt.

  Kursledaren Pia Öhrling, hållbarhetskonsult på Piacon AB, har femton års erfarenhet av LEED och är en av Sveriges mest erfarna LEED AP. Sedan 2022 är hon även LEED Fellow.

  🌿Varför ska man gå utbildningen? 

  • Därför att den ger en bred introduktion och förståelse för miljöfrågor och miljöcertifiering inom byggprojekt. Man får lära sig övergripande kunskap om LEED, utan att man nördar ner sig i alla detaljer.

  🌿Vem har användning av utbildningen?

  • Det är en bra introduktion för bland annat fastighetsägare, finansiärer, projektledare, entreprenörer och projektörer och för de som är intresserade att få veta mer om LEED.

  🌿Varför ska man välja LEED som certifieringsmetod?

  • LEED är ett internationellt miljöcertifieringssystem som används över hela världen och därför kan man jämföra byggnader mellan olika länder. Det är en fördel om det rör sig om till exempel utländska hyresgäster och investerare.
   Jämfört med andra certifieringar beaktar LEED fler miljöaspekter än till exempel Miljöbyggnad och är lite mindre detaljstyrd än BREEAM.

  🌿 Du är LEED AP- vad innebär det?

  • Att man har praktisk erfarenhet och tekniskt kunnande inom LEED, samt att man håller sig uppdaterad på sånt som rör certifieringen. Ett bygg- och fastighetsprojekt som har en LEED AP med i teamet ges extra poäng i certifieringen.

  🌿Du är LEED Fellow- vad innebär det?

  • Att man arbetat kontinuerligt med LEED i minst 10 år samt varit LEED AP i minst 8 år. Man ska ha hög teknisk kompetens, men man ska också bidra med ett aktivt hållbarhetsarbete. Det kan till exempel handla om utbildningar där man delar med sig av kunskap och på så vis bidrar till utvecklingen av LEED.

  Anmälan till LEED introduktionskurs görs på SGBC’s hemsida.
  https://lnkd.in/dUgp_9mW

  Datum: 
  Torsdag 25 maj
  Tid: 9.00–12.00
  Plats: Digital live kurs

  Skip to content